Vo Vysokých Tatrách sa konal 5. ročník Memoriálu Vlada Tatarku

11.03.2006 Poprad

Vysoké Tatry 11. marca (TASR) - Szimon Zachwieja z Poľska sa dnes stal víťazom medzinárodných pretekov horských záchranných služieb - 5. ročníka Memoriálu Vl...
Vysoké Tatry 11. marca (TASR) - Szimon Zachwieja z Poľska sa dnes stal víťazom medzinárodných pretekov horských záchranných služieb - 5. ročníka Memoriálu Vlada Tatarku v kategórii do 40 rokov, ktorý sa uskutočnil na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. Prvenstvo v kategórii nad 40 rokov obsadil Štefan Faga z horskej služby vo Veľkej Fatre.

\"Dovedna 38 súťažiach zo Slovenska, Poľska a Českej republiky súťažilo za maximálne sťažených podmienok, preteky všetci skončili našťastie v plnom zdraví, \" uviedol pre TASR veliteľ trate Peter Šperka. Dodal, že účastníci memoriálu si za veľmi silného vetra a hustej hmly vyskúšali svoje zručnosti v skialpinizme, v lezení na ľade, v skale, v obrovskom slalome so saňami a pod.
Memoriál bývalého československého reprezentanta, horolezca a záchranára V. Tatarku, ktorý zahynul počas lezenia s vlastnou dcérou na štít Ganek vo Vysokých Tatrách v auguste 2001, sa stal súčasťou zimných aktivít v slovenských veľhorách. Tatarka po vypadnutí zo skaly utrpel poranenia, ktorým podľahol.
 

Vyberte región

mark